Upptäck Trolska Skogen

En sagoskog i Hälsingland med nya sagor och äventyr varje sommar och vinter.

Upptäck Trolska Skogen

Teater och evenemang

Trolska Skogen erbjuder levande musik och teaterföreställningar två säsonger om året. Mellan spelperioderna hittar du kurser, konserter, guideturer och andra kulturella aktiviteter i skogen. Det är en plats där människor i alla åldrar kan komma och skapa magiska minnen, oavsett om du är ensam, med familjen eller i sällskap med vänner.

Aktiviteter för barn och vuxna

Under perioderna då vi inte spelar sagor håller skogen öppen nu och då med workshops och kortare kulturevenemang.  Det finns också möjlighet att hyra skogen eller delar av den för egna arrangemang eller firanden. Följ oss i sociala medier eller via nyhetsbrevet för att ta del av mer information.

Lär dig om Trolska Skogens historia och verksamhet

Vår historia

Dyk in i berättelsen om hur denna magiska plats växte fram och lockar besökare från när och fjärran. Och det som har format Trolska Skogen till vad det är idag.

Läs mer

Trolska Trädgården

Vi har alltid planterat och odlat i Trolska Skogen. Men till premiären av sommaräventyret 2023 invigdes Trolska Trädgården. En trädgård mitt i skogen bland tallar och blåbärsris.

Läs mer

Guidning och gruppresor

Oavsett om du reser i grupp eller föredrar en mer personlig upplevelse, erbjuder våra guidade turer en unik möjlighet att upptäcka den förunderliga världen i Trolska Skogen på ett engagerande och minnesvärt sätt.

Läs mer

Folktro

Lär mer om de gamla traditionerna som präglat dessa marker. Här berättar vi om folktro och väsen som är en del av Trolska Skogens spänning och mystik.

Läs mer om folktro

Tillgänglighet hos Trolska Skogen

Skapa magiska minnen för alla

Vi arbetar för att göra Trolska Skogen tillgängligt för alla. Här hittar du information om anpassade faciliteter och tjänster som finns tillgängliga för besökare med olika behov.

Läs mer om tillgänglighet

Hållbarhet i fokus

Vi strävar efter att skapa en hållbar miljö och arbetar aktivt för att minska vår påverkan på naturen och främja ansvarsfulla metoder. Utforska våra initiativ för att bevara biologisk mångfald, minska avfall och energiförbrukning, samt främja ekologiska och hållbara materialval. Tillsammans arbetar vi för att bevara magin i Trolska Skogen för framtida äventyrare att upptäcka och njuta av.

Läs mer om hållbarhet

Våra stolta samarbetspartners

Har du redan bestämt dig att besöka vår förtrollade skog?

För att göra din upplevelse så smidig som möjligt har vi samlat all information du behöver under en sida. Kika in genom länken!

Planera ditt besök

Sommarens nya teateräventyr - Sagornas saga

Våra teaterföreställningar tar dig med på en resa till en sagovärld där fantasin blir verklighet. Ge dig själv och dina nära en oförglömlig upplevelse full av spänning, skratt och underhållning.

Köp teaterbiljetter