Tillgänglighet sommarsagan 2021

Sagoäventyret i Trolska Skogen spelas efter en sträcka på cirka 1,2 km. Besökarna startar på förbokad tid och stannar sedan på de olika sagoplatserna där en del av sagan utspelas. I sommarens föreställning "Det rysliga trollet Mums Filibabba" är sagan uppdelad i 5 olika spelscener som är 8-14 minuter långa. Där emellan besöker publiken utställningshuset med ny sommarutställning, den virkade sjön utan vatten, butiken som som säljer Ingenting och i mitten av sagan är det 25 minuters paus vid vårat kafé. (Här kan tiden komma att ändras beroende på aktuella restriktioner.) Hela promenaden tar mellan 1,5-2 timmar.

Underlagen i skogen är packad grusväg, 1,2 m bred träspång och skogsstigar med packad grusbotten och ett tunt lager bark. Kaféer, entré och 3 stycken av dassen (vi har inget vatten i skogen) har ramp in.

Parkeringar finns ca 80 meter från entrén.

Ledsagare går utan kostnad men måste ändå förboka så antalet stämmer med de rådande restriktionerna.

I våra kafeer finns enklare maträtter, frukt, smörgåsar, varmkorv, allahanda bakverk från vårt lokala bageri, kulglass och glass. Vi har laktos och glutenfria alternativ. För mer info fråga i kafeet så hjälper de er med rätt information.

Ledarhund är välkommen i skogen.

För dig som behöver gå i skogen i egen takt så kan ni göra det och titta på scenografier mm. Tyvärr kan inte sagan spelas i annan rytm än de förbokade 30 minuters starterna. Säg till i entrén vid incheckning så hjälper de er.

Vi har möjlighet att maila manus till de föräldrar som vill förbereda sina barn inför besöket - dock är det mycket möjligt att de förekommer förändringar från det skrivna manuset till hur sagan genomförs.

Har ni frågor eller tips på förbättring så maila oss på info@trolskaskogen.se

Välkomna till skogen!