Trolska Skogens skiva nominerad till Grammis

2017-12-15

Trolska Skogens skiva ”Kan innehålla spår av musik” är nominerad till Grammis 2018 i kategorin Årets Barnalbum. För att fira detta skänks alla intäkter från helgens skivförsäljning till Musikhjälpen i P3.

 – Det känns helt överrumplande och roligt. Vi är överraskade, säger Helena Brusell, grundare och verksamhetsledare på Trolska Skogen. 

Musiken till skivan är skriven av Niklas Medin och Beata Harryson, medan texterna har författats av Helena och hennes man Johan Svangren.

– Inspirationen kommer från folktron men vi bestämde oss tidigt att sätta lekfullheten först. Vi ville inte utgå från en viss stil och enkla ord utan istället låta karaktärernas egenheter, med skogen som centrum, ta den väg de ville, berättar Helena.

 Grammisnomineringen betyder förstås mycket för Trolska Skogens arbete med att väcka intresse hos unga för sagor, folktro, historia och kultur.
– Musiken har tillfört en helt ny dimension till sagoäventyret. Barnen bär med sig sångerna efter besöket i skogen, de lär sig texterna och sjunger melodierna om och om igen. Besöket och sagofigurerna lever vidare i barnens fantasi och blir till egna sagolekar.

 Orsaken till nomineringen tror Helena kan vara lekfullheten och kanske hör man det stora hjärtat, som gör den spännande för barnen att lyssna på. I och med beskedet har Trolska Skogen beslutat sig för att skänka intäkterna från helgens skivförsäljning till Musikhjälpen i P3.

 – Barn är det viktigaste vi har. För oss känns det självklart att fira nomineringen med att stödja Musikhjälpen, som i år har temat ”Barn är inte till salu”. Skivan kan köpas på plats i Trolska Skogen eller via vår webb, säger Helena.

 Närmast ligger nu fokus på att spela färdigt Trolska Skogens julsaga, som avslutas i helgen.

Sedan kommer vi att ställa till med kalas på något sätt, innan vi börjar förbereda inför nästa sommaräventyr. Vi planerar även att ge fler konserter. När och var är inte bestämt ännu, säger Helena.

 

Produktionen av skivan har medfinansierats av Hälsinglands Sparbank och Iggesund Paperboard.

Här kan du köpa skivan och få mer info om vilka som medverkat i produktionen:

http://www.trolskaskogen.se/besok-oss/bestall-skiva/

 

Grammis är Sveriges äldsta och viktigaste musikpris som varje år delar ut priser i olika kategorier.Årets Grammis äger rum den 8 februari 2018 på Grand Hôtel i Stockholm.

www.grammis.se

 

« Tillbaka till nyheter

Trolska Skogen släpper skiva

2017-06-16

Nu tar vi ett nytt grepp för att sprida och förmedla berättelser om skog, folktro och natur. Till premiären av nya äventyret släpper vi vår skiva med låtar som framförs av olika  artister såsom Peter …

Läs mer »

Tack till er alla som besökte julsagan.

2016-12-28

Nu har Julsagan i Trolska Skogen spelat för sista dagen. Stort varmt tack till er alla som besökt oss! Vi önskar er en god fortsättning på det nya året och kanske träffas vi igen i vår nyskrivna somma…

Läs mer »

Trolska Skogen - Årets företag i Nordanstig

2015-07-22

Trolska skogen utsågs, på 10-års jubilerande Eldklotsgalan, till årets företag i Nordanstig med motiveringen:

"Trolska skogen har haft modet att använda sin fantasi för att utveckla det lokala samhäl…

Läs mer »