Nu startar vi Trolska Skogens Vänner- för dig som vill stödja vår verksamhet

Vi tror på att skogen har mycket att berätta och att vi idag sprungit ifrån kunskap i vår vardag, som är förutsättningar för tryggt och hållbart liv. Vi tror  att tillfällen att få "göra med händerna" skapar en växande landsbygd och välmående människor.

Trolska Skogen är mer än sommar och vintersagor. Vi arbetar också med guidningar och kulturevenemang för barn och vuxna och hoppas kunna vara en mötesplats för människor i alla åldrar.

I verksamheten finn just nu teatergruppen "Sagogrynen "för barn 5-6 år samt 7-10 år och vi anordnar kortare kurser i hantverk och drama. Till våren startar vårt nästa konstprojekt där alla kan delta- det i ligger oss varmt om hjärtat.

Trolska Skogen vill vara en fristående kulturaréna med drivkraften att berätta skogens berättelser och skapa tillfällen för människor att mötas och vara kreativa.

Som Trolska Skogen vän får du

  • 4 st nyhetsbrev,
  • Inbjudan till 2 st guidningar i Trolska Skogen vår och höst när vi förbereder inför sommarens och vinterns föreställningar
  • 1 biljett till premiärdagen av nya sommarsagan 2017

250 kr/ person för ett år
350kr/par för ett år

Tack för att du stödjer Trolska Skogens verksamhet!

Trolska Skogen släpper skiva

2016-02-09

  Nu tar vi ett nytt grepp för att sprida och förmedla berättelser om skog, folktro och natur. Till premiären av nya äventyret släpper vi vår skiva med låtar som framförs av olika  artister såsom Peter Harryson, Frida Öhrn och Max Lorentz.

Skivan heter Spår av musik 1 och finns att köpa här på hemsidan (klicka på köp biljett) och på plats i Trolska Skogen förstås. Utöver de sju låtarna finns också ett antal karaokeversioner där vi hoppas att inspirera barn till att sjunga. Skivan har ingen exak…

Läs mer »

Tack till er alla som besökte julsagan.

2015-09-07

Nu har Julsagan i Trolska Skogen spelat för sista dagen. Stort varmt tack till er alla som besökt oss! Vi önskar er en god fortsättning på det nya året och kanske träffas vi igen i vår nyskrivna sommarsaga. Kraft och Mod!

Läs mer »

Trolska Skogen - Årets företag i Nordanstig

2015-07-22

Trolska skogen utsågs, på 10-års jubilerande Eldklotsgalan, till årets företag i Nordanstig med motiveringen:

"Trolska skogen har haft modet att använda sin fantasi för att utveckla det lokala samhället och visar att landsbygden har potential som kan få den egna kommunen och övriga Sverige att blomstra."

Vi är oerhört stolta över priset och att vi kan vara med och sätta Nordanstig och Trolska Skogen på kartan över sveriges bästa sagoäventyr för barn!

Se alla pristagare på Eldklotsgalan här!

Läs mer »

”Lika och Unika” till Trolska Skogen

2015-06-24

Lika och Unika är en utställning om allas lika värde och har sin grund i Glada Hudik-teaterns arbete. Målet är att lyfta frågor om vad vi betraktar som normalt och vad som ger människor värde. Det finns lika många sätt att vara som det finns människor på jorden. Och alla vill bli sedda. På det viset är vi lika OCH unika på samma gång. Utställningen är i sitt ursprung ett samarbete mellan Hudiksvalls kommun och Hälsinglands Museum och visades för första gången 2011. Nu får utställningen nytt liv …

Läs mer »

Premiär för sommarens äventyr

2015-06-16

Jätten Hjärtegulls Gåta

I Sommarens äventyr råder kärleksyra när småfolket förbereder inför bröllop. Men många frågor söker svar; Har Trollen för lite kärlek och Häxan Aska Etter för mycket? Vem vågar hjälpa en sovande Drake och vem kan svara rätt på Jätten Hjärtegulls gåta? Som besökare får ni i uppgift att lösa Jätten Hjärtegulls gåta som är en klurig historia på temat kärlek. Ledtrådarna döljer sig längs de vindlande stigarna, men se upp för att väcka den sovande draken.

Läs mer »

Pressmaterial

Välkommen till Trolska Skogens nyhetsrum! Här hittar du bilder, nyheter och övrigt pressmaterial.

Materialet får endast användas i samband med artiklar om Trolska Skogen och fotografens namn måste alltid anges vid publicering av bilder.

Kontakta oss gärna vid frågor och funderingar: Helena Brusell, projektledare: 0652 - 161 48, info@trolskaskogen.se